Min drivkraft…

… är att dela med mig av den kunskap och erfarenhet jag har samlat på mig under livet och att på olika sätt få bidra till att människor får leva sitt största liv samt att sprida Ayurvedans positiva, kärleksfulla och tillåtande budskap.

Catarina Dverre
Leg psykolog
Certifierad ayurvedisk hälsorådgivare
Diplomerad ayurvedisk massageterapeut

Diplomerad intuitiv högkänslig terapeut med yogalärarkompetens                                                                Reiki-healer, steg 1

…………………

Kärleksfull och tillåtande syn på livet

Jag började tidigt i livet att intressera mig för psykologi och framför allt blev jag fascinerad av Carl Jungs teorier. Mitt andliga intresse tog dock fart på allvar många år senare då jag vandrade pilgrimsleden el Camino de Santiago (vilket också är en anledning till att jag valt att lägga en bild därifrån på min hemsida). I Spaniens vackra landskap på min vandring under vintergatan började jag öppna mig för livets magiska skeenden. Kort därefter kom jag i kontakt med Ayurveda och fann där en kärleksfull och tillåtande syn på livet. En mer än 5000 år gammal indisk läkekonst som har så mycket att lära oss.

Cirkeln var sluten

Under en av mina ayurvedaresor till Indien träffade jag en kvinna som fick mig att förstå att jag är högkänslig. Jag hade tidigare bara snuddat vid begreppet så när jag kom hem igen fördjupade jag mig i ämnet och hittade där förklaringar till mycket av det som besvärat mig under livet.

 

 

 

 

Jag fann även i litteraturen att Carl Jung var högkänslig och att han redan på sin tid skrivit om detta. Det kändes som att cirkeln var sluten.

Vill fokusera på friskvård

Under mitt arbete som psykolog, inom framför allt psykiatri och arbetsrehabilitering, har jag haft förmånen att få möta många olika människor med olika livsöden och lidande. Det har många gånger varit tungt att träffa människor som inte mår bra, men också fantastiskt att få uppleva att så många människor gett mig förtroendet att låta mig få ta del av deras innersta upplevelser, tankar och känslor samt att få förmånen att bidra till att de kunnat hitta en väg till att må bättre.

Jag har länge känt mig allt mer lockad av att arbeta mer med friskvård och mer förebyggande metoder. Inom den mer än 5000 år gamla indiska läkekonsten Ayurveda och under min utbildning till högkänslighetsterapeut och yogainstruktör har jag hittat fantastiskt mycket inspiration till detta.

Jag har utbildat mig till ayurvedisk hälsorådgivare och ayurvedisk massageterapeut hos Johan Ljungsberg på Ayurveda Akademin samt praktiserat pulsläsning (ayurvedisk diagnosticeringsmetod) hos Dr Vinay Vora & Dr Jinal Vora i Ahmedabad Indien. Jag har även utbildat mig i Reiki-healing, steg 1, hos Anders Lustigh på Reiki of Sweden by Anders i Florhed, Hälsingland. 

På Ayurveda Akademin har jag också gått olika kurser som Ayurvedisk matlagningskurs för Dr Swetal Vora, Ayurvedisk aromaterapi, SOURCE meditation, Subdosha pranayama, Mudrakurs, vidareutbildning Ayurvedisk hälsorådgivare samt Vedic art. Den 5 mars 2021 blev jag klar med min utbildning till Högkänslighetsterapeut och yogainstruktör hos Malin Sandell Berggrensson & Ina Elverljung på Högkänslighet Sverige.

I vårt samhälle med allt större krav och stress kan jag se att det finns ett stort behov av stillhet, tystnad och återhämtning. Hos Casa Catarina ges möjlighet att i en harmonisk miljö få ta del av intuitionsbaserad livsvägledning, ayurvedisk hälsorådgivning & ayurvedisk massagebehandling, yoga och reiki-healing. Vägledningssamtalen kan även med fördel ges via telefon eller zoom.

Jag längtar efter att få möta dig och bidra till att du får skapa det liv du längtar efter!