Nu är jag diplomerad intuitiv högkänslig terapeut med yogalärarkompetens

I fredags blev jag klar med min utbildning till Högkänslighetsterapeut och yogainstruktör. Det går egentligen inte att med ord beskriva vad utbildningen betytt för mig – den har varit så fantastisk! Underbara kursledarna Malin Sandell Berggrensson och Ina Elverljung på Högkänslighet Sverige har så generöst delat med sig av sina kunskaper och erfarenheter, och de har på ett helt magiskt sätt kunnat känna in oss i gruppen så att de vid varje kurstillfälle gett oss precis det vi har behövt. 

Den här utbildningen har verkligen förändrat hela mitt liv. Jag har kommit närmare mitt sanna jag, min riktning och min uppgift i livet så att jag varje dag har möjlighet följa min känsla och bjuda in mer av det jag drömmer om och längtar efter. Jag har lärt mig att släppa taget om det som jag tidigare sett som hinder i tillvaron. Idag ser jag min högkänslighet som en fantastiskt fin gåva och jag har lärt mig använda min medvetenhet och min intuition för att skapa mitt största liv. 

Så nu vill jag gärna inspirera och bidra till att du får skapa det liv du längtar efter att leva!

Läs mer om intuitionsbaserad livsvägledning och boka under fliken tjänster. Vägledningssamtalen kan med fördel ges på distans.

 

Casa Catarina öppnar på Mohedsvägen 53, Hälsingland

Idag har Katarina namnsdag och mopsen Georg fyller 8 månader. En fin dag att öppna Casa Catarina igen efter flytten från Uppsala. Så nu finns det möjlighet att boka tid på Mohedsvägen 53, läs mer om behandlingarna och boka under fliken Tjänster. Vägledningssamtalen kan med fördel ges på distans (via telefon eller zoom). Varmt välkommen!

Jag tar med mig Casa Catarina och flyttar till Mohed i Hälsingland

Jag tar med mig Casa Catarina och flyttar till Mohed i Hälsingland

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev något här och det är så mycket som har hänt. Denna veckan har jag varit på fantastiska Österlen, sjätte utbildningstillfället på min Högkänslighetsterapeut- och yogainstruktörsutbildning, vilket gett mig välbehövlig tid att formulera och reflektera kring vad som hänt och vart jag är på väg. 

Sommaren i Hälsingland har varit magisk. Det känns som om jag befann mig i en ”andlig bubbla” där allt jag behövde och önskade kom till mig. Jag har haft glädjen att kunna tillbringa min tid med min älskade mopsvalp Georg och med mina fina vänner. Jag har gett hälsorådgivning och massage vid sommarstugan i Florsjö, vi har haft tyst retreat, mediterat och sovit i ett tipi-tält som min bror Ulf har sytt och byggt samt haft fullmåne- och eldceremonier vid stranden. Min fina vän Anders Lustigh, Reiki of Sweden by Anders, har även gett mig en utbildning i Reiki steg 1, vilket känns som en självklar pusselbit till mina övriga tjänster. 

En dröm har växt fram hos mig, och det är att bygga ett hus på tomten vid min sommarstuga där jag kan ha min verksamhet med behandlingsrum, yogasal och lokaler för framtida retreat samt ett året-runt-boende till mig. Allt med utsikt över vackra Florsjön. Jag njuter av tanken på att skapa en vacker, enkel och avskalad miljö där som ska ge en känsla av lugn, harmoni och stillhet.

Så som ett steg på vägen till min dröm har jag bestämt mig för att flytta Casa Catarina från Uppsala till en lokal på Mohedsvägen vid Florsjön i Hälsingland. Flyttlasset går 4 november så jag hoppas kunna lägga ut tider för ayurvedisk massagebehandling & hälsorådgivning, Reiki-healing och intutionsbaserad livsvägledning för bokning under veckan därpå. Vägledningssamtalen kommer jag även att kunna ge på distans. I nuläget har jag tyvärr ingen lokal för yoga, men tänker att det kommer att komma till mig.

Allt har gått väldigt snabbt, från första tanken på en flytt till att allt fallit på plats. Det är såklart med viss sorg jag lämnar Uppsala som nu varit mitt hem sedan -97. Samtidigt känner jag att det kapitlet i mitt liv är färdigt och nu är det dags för mig att återvända till Hälsingland där jag växte upp. Det känns extra spännande att få bo och arbeta i Mohed, en plats som väcker starka minnen från barndomen hos mig – en härlig och pirrande energi.

  

 

Nu går det bra att boka i Hälsingland!

Nu kan du boka ayurvedisk massagebehandling och hälsorådgivning hos Casa Catarina vid Florsjön i Hälsingland (mellan Bollnäs och Söderhamn).

Läs mer om behandlingarna under Tjänster. Kontakta mig via telefon 070-628 53 70 eller maila info@casacatarina.se om du vill boka så berättar jag mer.

Jag kommer att ha min lille mopsvalp Georg med mig så meddela mig om du är hundrädd eller allergisk så löser vi det!

Ayurveda både i Hälsingland och Uppsala under sommaren, med mops

Ayurveda både i Hälsingland och Uppsala under sommaren, med mops

Under sommaren kommer jag att erbjuda ayurvedisk massagebehandling och hälsorådgivning både i Uppsala och Hälsingland (vid Florsjön, mellan Bollnäs och Söderhamn). För att undvika missförstånd om platsen för bokning kommer jag inte att lägga ut tider i bokadirekt nu, utan kontakta mig istället via kontaktformuläret, via mobil 070-628 53 70 eller mail info@casacatarina.se om du vill boka tid, har frågor eller funderingar. Läs mer om behandlingarna under Tjänster.

Jag kommer att ha min mopsvalp med mig, så meddela mig om du är allergisk eller hundrädd så löser vi det!

Ayurveda i Hälsingland under sommaren

Nu håller jag på att inreda ett rum i sommarstugan så att jag ska kunna ge ayurvedisk massagebehandling och hälsorådgivning vid vackra Florsjön i Hälsingland under sommaren. Mer info och fler bilder kommer inom kort.

Läs mer om behandlingarna under tjänster

Om du har frågor eller vill boka redan nu kan du kontakta mig på telefon 070-728 53 70, mail info@casacatarina.se eller skicka meddelande under kontakt

Om du vill boka behandling eller hälsorådgivning i Uppsala finns lediga tider nästa vecka.

Gratis yoga på Märstagatan 4

I onsdags hade jag mitt första yogapass. Sååå roligt! Det är en tillåtande, lugn och mjuk yoga. Och nu finns det möjlighet för de som vill att delta följande datum: tisdag 10/3, onsdag 11/3, tisdag 17/3 och tisdag 24/3 kl 16.30 på Märstagatan 4 i Uppsala.

Yogapasset tar 60 – 90 min inklusive meditation och avslappning. Jag bjuder på lite fika efteråt om du har tid att stanna kvar. Ha mjuka, bekväma kläder. Yogamatta, meditationskudde och ögonkudde finns hos mig så det behöver du inte ta med dig. Du behöver inte duscha efteråt.

Eftersom jag håller på att lära mig och behöver träna tar jag inte betalt just nu. Så det är gratis alltså. Jag kan endast ta emot sex personer/pass så det är först till kvarn som gäller. Meddela mig om du vill delta (och om du har några allergier jag behöver ta hänsyn till för fikat). Välkomna!

Nu vill jag ta hand om dig extra mycket…

… gör det du också!
Det är en märklig tid vi lever i nu. Så mycket oro, rädsla och sorg. Vi känner alla av det och det kan vara svårt att veta vad som är egna känslor och vad som kommer från andra. Jag märker själv av känslor av begränsning, handlingsförlamning, oro, tvivel och missmod.

Men är dessa känslor mina? Eller tar jag in och känner av det andra människor känner? Den senaste tiden har jag känt ett större behov än vanligt att få gå in i mig själv och hitta mig själv i allt detta. Vad känner jag? Vad vill jag? Vad längtar jag efter? Vad handlar det här om egentligen? Vad kan jag lära mig av allt som händer nu?

Jag tror att vi i denna tid av isolering och karantän kanske blir mer medvetna om hur mycket vi behöver varandra. Det finns ju redan nu så många fina exempel på hur människor börjar hjälpa varandra mer. Och vi ser hur miljön verkar återhämta sig förvånansvärt snabbt nu när vi börjar leva annorlunda. Förhoppningsvis blir vi mer medvetna om vad som verkligen är viktigt för oss i livet.

Så vad längtar du efter?

Nu när antalet kunder minskat har det blivit väldigt tydligt för mig vad jag längtar efter. Jag längtar efter att få massera och ge människor en stund av avslappning och stillhet!

Därför ger jag dig 25% rabatt på valfri behandling under april månad

Så unna dig själv en behaglig och avslappnande ayurvedisk massage hos mig på
Casa Catarina

Eller varför inte ge bort ett presentkort till någon du tycker behöver lite extra omtanke. Det går naturligtvis alldeles utmärkt att köpa presentkort till dig själv om du vill boka en tid längre fram

Vi som jobbar på Märstagatan 4 i Uppsala håller alltid en god hygien,
och självklart är vi ännu mer noga nu i Corona-tider

Läs mer om behandlingarna och boka under fliken tjänster på www.casacatarina.se
Ange rabattkod APRIL25
Skicka ett meddelande till mig via kontaktsidan om du vill köpa presentkort

Casa Catarina har kommit igång

Äntligen har jag fått min firma registrerad och kommit i gång med att träffa kunder i mitt rum på Märstagatan 4. Det känns så overkligt och fantastiskt!!! Det som varit en dröm för mig har nu börjat rulla igång. Jag har lagt ut tider i bokadirekt så nu är det är bara att boka in en tid som passar. Om du inte skulle hitta någon tid som passar så är det bara att höra av dig till mig så löser vi det. Välkomna!

Ayurvedaresa till Kerala

Den 11 december åker jag till Kerala i Indien på ayurvedaresa. Under två veckor kommer jag att få ta del av ayurvedisk läkarbedömning/hälsorådgivning följt av individuellt anpassade ayurvediska massagebehandlingar samt yoga och ayurvedisk vegetarisk mat. Efter denna renande behandling tänker jag att jag fått med mig den kraft och energi jag behöver för att starta upp Casa Catarina under januari 2020. Det finns platser kvar på resan som anordnas av Manoj K Nair på Indian Health och datum för vistelsen är flexibel under december -19 och januari -20. Om du vill veta mer om resan se länk: https://indianhealth.se/behandlingsresor.html